Udbruddet af Corona-virus påvirker i øjeblikket mange lande, herunder Italien hvor flere af MTO’s leverandører har til huse. Situationen gør, at vi må påregne forlænget leveringstid og vi opfordrer derfor vores kunder til at bestille varer i god tid. Kender du på nuværende tidspunkt til et specielt behov – enten i mængde eller produkt – så bestil allerede i dag. Jo før vi kan få lagt ordren ind i vores pipeline, jo før kan vi få ordren hjem.

Italien lukker ned, men varetransporten fortsætter

Italiens premierminister Giuseppe Conte har i weekenden underskrevet et dekret med nye tiltag, der skal inddæmme og begrænse spredningen af Corona-virus. Mandag aften indskærpede Conte yderligere, således at italienerne nu skal undgå at gå udenfor og bevæge sig rundt i landet, medmindre det er strengt nødvendigt.

Regeringen tillader dog stadig indenrigstransport af varer og det er fortsat muligt at få afhentet og leveret varer i Italien på trods af nedlukningen. Rent praktisk foregår det på den måde, at indenrigstransport af varer sker på et veksellad på skinner uden personinvolvering og på den måde transporteres til Danmark.

Ifølge WHO kan Corona-virus ikke overleve længe på objekter såsom pakker, pakkematerialer og andre overflader. Derfor fortsætter vores transportører med at afhente og levere forsendelser, med mindre der kommer nye instrukser.

Vi er usikre på, om situationen vil påføre os yderligere omkostninger til køb og varetransport. Indtil videre fastholder vi vores nuværende takster og priser, men overvåger hele situationen.

Udsættelse af messer i Tyskland

Corona-epidemien har også forårsaget udsættelse af forårets 2 store tyske messer, Light + Building og Hannover-messen, som MTO normalt besøger. Light + Building er udsat til efteråret og bliver efter planen afviklet fra den 27. september til 2. oktober, mens Hannover-messen bliver afholdt i dagene fra den 13. til 17. juli 2020.

—-

Vi følger situationen tæt og opdaterer når der kommer nye, relevante oplysninger. Har du spørgsmål omkring situationen og dine forsendelser sidder vi parat til at hjælpe. Kontakt Michael Johansen tlf. 2028 0116 eller Lasse Johansen tlf. 5073 8358.

Kilde: dr.dk, dsv.dk, ssi.dk