Den 15. juli kan MTO’s kontorelev Sus Løjkner efter 2 års læretid i bogholderiet officielt kalde sig kontorassistent med speciale i administration.

En ny uddannelse som 44-årig

Efter at have arbejdet indenfor flere forskellige brancher, startede Sus som 44-årig et helt nyt kapitel i sit liv. “Jeg havde i mit tidligere arbejde fået dårlige skuldre og skulle derfor finde noget nyt at lave”, fortæller Sus om baggrunden for at tage en ny uddannelse som voksen. Selve interessen for bogholderi og økonomi var opstået i hendes tidligere arbejde som bestyrer på et ridecenter: “Jeg stod for økonomien på det ridecenter, som jeg passede og fandt ud af, at det var et rigtig spændende område. Det var derfor ikke svært at beslutte mig til, at det skulle være den vej jeg ville gå”, siger Sus og tilføjer “Det har jeg bestemt ikke fortrudt”.

Plads til arbejdsro og til at have det sjovt

Uddannelsen til kontorassistent består af både skoleophold og praktikperioder i MTO, hvor Sus sammen med bogholder Hanne Bering har varetaget adskillige administrative funktioner, f.eks. bogføring, fakturering, løn og meget andet:  “Jeg har nydt at være elev hos MTO. Jeg føler, at jeg har fået den bedste oplæring af min dygtige vejleder og har lært arbejdsopgaverne i det tempo, der har passet rigtig godt til mig”, fortæller Sus om elevtiden hos MTO.

Hun peger på både virksomhedens størrelse og kollegaerne som nogle af de forhold, der har gjort elevtiden ekstra god:  “Jeg kan godt li’ at være i et lille firma, som MTO jo er, og har haft nogle fantastiske kollegaer, hvor der både er plads til arbejdsro og til at have det sjovt”, siger Sus og tilføjer med et smil: “Jeg er meget taknemlig for, at MTO gav mig chancen for at få en uddannelse i en meget moden alder, ved at tilbyde mig en voksen-elevplads”.

Speciale om elektronisk fakturahåndtering

Som en del af uddannelsen har Sus skrevet et afsluttende speciale indenfor et valgfrit emne. Valget er faldet på elektronisk fakturahåndteringssystem. “Jeg har valgt at skrive om implementering af elektronisk fakturahåndtering, da det er den vej fremtiden går. Mere og mere bliver elektronisk”, fortæller Sus og tilføjer: “Samtidigt kan systemet gøre arbejdsgangen med bogføringerne nemmere og mere økonomisk”.

Sus har sidste dag i MTO på fredag den 15. juli, og efter sommerferien venter der nye udfordringer for den nyudlærte kontorassistent: “Jeg har været så heldig at få arbejde i en regnskabsafdeling i en lille virksomhed i Vejle, hvor jeg kan få lov til at bruge alt det, jeg har lært i mine to års elevtid“, slutter Sus af.

MTO’s bogholderi kan kontaktes på telefonnummer 75 80 63 33 eller mail hab@mto-electric.dk.