Vi har opdateret vores privatlivspolitik, så den lever op til den nye Persondataforordning (GDPR), som træder i kraft den 25. maj 2018.

Retningslinjerne i denne privatlivspolitik er udarbejdet ud fra EU’s Persondataforordning (GDPR), som får virkning i Danmark fra 25. maj 2018, samt den nye danske databeskyttelseslov, der supplerer reglerne i GDPR.

Formålet med MTO’s privatlivspolitik er at forklare, hvordan vi indsamler, behandler og beskytter persondata samt oplyse om dine rettigheder. Det er MTO’s klare ambition at minimere behandlingen af dine persondata så meget som muligt og at skabe den højest mulige grad af transparens i forhold til de oplysninger, der behandles.

I forbindelse med den opdaterede privatlivspolitik behøver du ikke foretage dig noget. Dine eventuelle tilmeldinger og den service, du får hos MTO, vil fortsætte uden ændringer.

Opdatering af privatlivspolitiken

Vi forbeholder os retten til løbende at opdatere denne privatlivspolitik for at sikre, at du præsenteres for så præcis information som muligt, samt for at sikre at den overholder gældende lovgivning. Vi anbefaler derfor, at du regelmæssigt læser privatlivspolitikken på denne side.

Den til enhver tid gældende version af denne privatlivspolitik kan rekvireres ved at kontakte MTO på amc@mto-electric.dk.

Brug af vores websteder

Når du besøger vores websteder, www.mto-electric.dk og shop.mto-electric.dk, indsamles der oplysninger om dig.

MTO indsamler generelt kun de persondata, der er nødvendige for at levere en ydelse eller et produkt, markedsføre produkter, for at behandle dine forespørgsler eller tilpasse/optimere vores websteder. Ligeledes indsamler eller køber vi aldrig personhenførbare oplysninger fra tredjemand.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger på vores websteder, bør du slette dine cookies (se vejledning under Cookies) samt undlade videre brug af vores websteder.

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke persondata vi indsamler, deres formål og videregivelse til tredjemand.

Persondata

Generelt

Formålet med de nye EU-regler er at beskytte dig endnu bedre, når virksomheder og organisationer håndterer dine persondata. Personlige oplysninger dækker alle oplysninger, der kan bruges til at identificere en person.

Disse data indsamler, behandler og opbevarer vi

MTO electric a/s indsamler, behandler og opbevarer data om dig, når du f.eks.:

  • Anmoder om at blive oprettet som kunde (via formular, e-mail eller telefon)
  • Opretter en e-shop konto til mto-electric.dk
  • Foretager køb i mto-electric.dk, via telefonen eller pr. mail
  • Anmoder om tilbud via telefonen, pr. mail eller via formular
  • Tilmelder dig og/eller interagerer med nyhedsbreve
  • Afgiver persondata via formularer
  • Henvender dig med spørgsmål, reklamation eller andet til vores salgsafdeling
  • Besøger vores websteder (se afsnittet vedr. cookies, Google Analytics og indlejret indhold)

Ved fakturering opbevares fakturerings- og bankoplysninger i henhold til gældende love på området.

Persondata afgivet på www.mto-electric.dk, shop.mto-electric.dk eller via telefonisk/mailkorrespondance videregives kun til:

  • Interne afdelinger
  • Betroede tredjemænd, der er nødvendige for opfyldelse af aftaler om levering, betaling og servicering, herunder inkasso og diverse retslige instanser

Formålet med behandling af persondata

MTO behandler kun de persondata, der er nødvendige for at levere en ydelse eller et produkt, kontakte dig (hvis du har bedt om det), oprette dig som kunde, kategorisere og kreditgodkende din virksomhed, give dig muligheden for købe varer og/eller benytte de services, vi tilbyder i vores e-shop eller til at behandle dine forespørgsler – f.eks. at udsende nyhedsbreve. Herudover anvender vi oplysningerne statistisk til at optimere vores produktsortiment, lagerbeholdning, services og indhold på websteder.

Hjemmel til behandling af persondata

Som kunde hos MTO electric a/s behandler MTO en række oplysninger som følge af retslig forpligtelse. Derudover kan der ske behandling af persondata som følge af en aftale, du har indgået (eller overvejer at indgå) med MTO jf. GDPR, artikel 6, stk. 1, litra b, hvis du har givets os dit samtykke jf. GDPR, artikel 6, stk. 1, litra a eller som følge af en interesseafvejning jf. GDPR, artikel 6, stk. 1, litra f.

Opbevaring af persondata

Dine oplysninger lagres på servere i Danmark. Nogle persondata administreres af en tredjemand (databehandler), som opbevarer og behandler persondata på vores vegne jf. databehandleraftale og den gældende lovgivning om beskyttelse af persondata. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Læs mere om Google Analytics, WordPress, MailChimp og cookies længere nede.

Korrekte og ajourførte persondata

Det er afgørende betydning for os, at alle persondata er korrekte og ajourførte, og at urigtige personoplysninger slettes eller berigtiges. Derfor skal du altid give os besked, hvis der sker en ændring i dine data, hvis du f.eks. får nyt telefonnummer, ny mailadresse eller hvis du f.eks. forlader firmaet. På den måde undgår du, at information går tabt og du hjælper samtidig MTO med at agere i overensstemmelse med GDPR’s krav om datakvalitet.

Udfyld vores formular eller kontakt os pr. mail.

Periode for opbevaring af persondata

Dine oplysninger opbevares, så længe de er nødvendige i forhold til de formål, som var grunden til indsamling. Oplysningerne opbevares maksimalt i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. En generel tidsramme for, hvornår informationer slettes, kan derfor ikke angives.

Ved et aktivt kundeforhold, opbevarer vi dine data så længe som nødvendigt, for at vi kan servicere dig. Ved inaktivitet vil dine data blive slettet efter max. 5 år, alt efter karakteren af dataene.

Du kan til hver en tid bede om indsigt i eller sletning af dine data. Jf. anden lovgivning (hhv. bogførings- og hvidvaskningsloven) bevares alle transaktionelle data, inkl. kontakt- og firmaoplysninger dog i fem år.

Sikkerhed

Vi har fastlagt tekniske foranstaltninger og organisatoriske procedurer, der skal sikre mod, at dine oplysninger bliver offentliggjort, misbruges, fortabes eller kommer til uvedkommendes kendskab, eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Dine personlige oplysninger opbevares på sikrede netværk og kan kun tilgås af relevante medarbejdere med rettigheder til denne type information. Vores interne privatlivspolitik har desuden til formål at sikre dine rettigheder og samt sikre overholdelse af gældende lovgivning på området.

Databrudsprocedurer

Alle medarbejdere er bekendte med MTO’s interne databrudsprocedure, som følger persondatalovens artikel 33 og 34. Ved brud på persondatasikkerheden anmelder den dataansvarlige uden unødig forsinkelse og om muligt senest 72 timer, efter at denne er blevet bekendt med det, bruddet på persondatasikkerheden til datatilsynet. Når et brud på persondatasikkerheden sandsynligvis vil indebære en høj risiko for fysiske personers rettigheder og frihedsrettigheder, underretter den dataansvarlige uden unødig forsinkelse den registrerede om bruddet på persondatasikkerheden.

Google analytics, Mailchimp og WordPress og cookies

Anvendelse af Google Analytics

For at kunne videreudvikle og forbedre MTO’s websteder fører vi statistik over, hvordan du bruger hjemmesiderne. Statistikken benyttes udelukkende i opsummeret form, f.eks. med henblik på at kortlægge, hvilke sider og browsere, der benyttes mest.
MTO electric a/a anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics.
Google Analytics kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for Google. Privatlivsvilkårene for Google Analytics og accepteres ved besøg på www.mto-electric.dk og fremgår på dansk her eller på engelsk her.
Bortset fra ovenstående tilfælde, videregiver MTO ikke data om din brug af tjenesterne på www.mto-electric.dk og shop.mto-electric.dk.

Anvendelse af MailChimp til nyhedsbreve

Ved tilmelding til nyhedsbreve behandles dine data af MailChimp som i dette tilfælde agerer databehandler.

MailChimp giver os mulighed for, at se hvem der åbner nyhedsbrevene, hvilke links der klikkes på og dermed optimere vores markedsføring. Vi har i forbindelse med GDPR indgået en opdateret databehandleraftalen med MailChimp. MailChimp sikrer, at deres håndtering af data er i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning i EU. MailChimp er desuden medlem af Privacy Shield-ordningen, hvilket danner overførselsgrundlaget for vores overførsel af dine persondata til MailChimp.

Læs mere her.

MailChimp vil registrere, opbevare og behandle din email-adresse, navn, firmanavn, navn, ip-adresse samt tidspunkt og ip-adresse for tilmelding.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke, hvis du på et tidspunkt ikke længere skulle ønske at høre fra os. Dette kan du gøre ved at trykke på ”Afmeld nyhedsbrev” i bunden af vores nyhedsbreve eller ved at kontakte os pr. mail.

Indlejret indhold fra andre websteder

Artikler på www.mto-electric.dk kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer, billeder osv.). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis den besøgende har besøgt det andet websted. Disse websteder indsamler måske data om dig, benytter cookies, indlejrer ekstra tredjeparts-sporing, og/eller overvåger din interaktion med det indlejrede indhold, heriblandt sporing af din interaktion med indlejret indhold, hvis du har en konto og en logget ind på det pågældende websted.

Cookies

Ved at besøge www.mto-electric.dk og shop.mto-electric.dk accepterer du, at MTO anvender cookies. Dette adviseres du om via en pop-up, første gang du besøger hjemmesiden. Cookies er små nødvendige tekstfiler, som bruges af stort set alle websites. Cookies er knyttet til websites og læses udelukkende af din browser med det formål at huske indstillinger, udføre statistik eller lignende. Cookies kan ikke indeholde virus og lignende skadelig kode.

Afvisning af cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Hvis du afviser cookies, skal du være opmærksom på, at mange funktioner og services, ikke længere kan benyttes, fordi de forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

Sletning af Cookies

Hvis du ønsker at slette eller blokere cookies, vil de fleste websites formentlig holde op med at fungere. Ligesom sletning af gemte passwords og andre funktioner vil påvirke brugeroplevelsen.

Benytter du en PC med en nyere browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne:
CTRL + SHIFT + Delete

Herunder følger en guide til sletning af cookie i forskellige browsere:

Vores websites indeholder cookies fra tredjeparter, der kan omfatte:

  • Google Analytics
  • WordPress
  • WordPress-plugins

Øvrige informationer

Situationsbilleder ved interne arrangementer

MTO electric a/s offentliggør løbende billeder og evt. video fra interne arrangementer og events på vores hjemmesiden, i nyhedsbreve, i tryksager og på sociale medier. Gennem billeder og video fortæller vi historier samt informerer om arrangementer og aktiviteter. 

Situationsbilleder er omfattet af GDPR: Ifølge Datatilsynet defineres Situationsbilleder som billeder, hvor en aktivitet eller situation er det egentlige formål med billedet. Situationsbilleder kan normalt offentliggøres uden, at dem på billedet har givet lov til det. Det er afgørende, at dem der er på billedet ikke med rimelighed kan føle sig udstillet, udnyttet eller krænket.

Hvis du er utilfreds med en offentliggørelse af et billede af dig, offentliggjort på MTO electric’s hjemmeside eller sociale medier, så kontakt os via mail. Husk at oplyse hvilket billede du ønsker slettet og hvorfor.

Søgemaskine

Som privatperson har du i visse tilfælde ret til, at en søgemaskine (fx Google, Bing mv.) afindekserer et søgeresultat, som fremkommet ved søgning på dit navn. Det har EU-domstolen slået fast. Hvis søgemaskinen afviser din anmodning om at afindeksere (slette) et bestemt søgeresultat, kan du klage til Datatilsynet. Læs mere her.

Indsigt og klager

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke persondata, vi behandler om dig. Du kan desuden gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes eller tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Dette indbefatter ikke nogen form for data, som vi er forpligtede til at gemme af administrative, lovmæssige eller sikkerhedsmæssige grunde.

Du kan desuden bede om en eksporteret fil med de personlige data, vi har liggende om dig, heriblandt alt data, du har givet os.

Henvendelse herom kan ske til: amc@mto-electric.dk

Udgiver

www.mto-electric.dk og shop.mto-electric.dk ejes og drives af:

MTO electric a/s
Stiftsvej 14
7100 Vejle
Danmark
Telefon: 75 806 310
E-mail: info@mto-electric.dk

Opdateret den: 02. oktober 2018 / Anne Mette Christensen

Opdateret version findes på: www.mto-electric.dk/privatlivspolitik

Læs også:

Privatlivspolitik – rekruttering

Privatlivspolitik – ansatte