Med de stadig stigende hygiejnekrav, er det af afgørende betydning for fødevarebranchen at benytte hygiejnisk inventar, som hurtigt og effektivt kan rengøres. MTO’s serie af kapslinger i rustfrit stål kombinerer design og funktion med fokus på effektiv rengøring, glatte overflader og lang levetid.

Rustfrit stål er på grund af sine unikke egenskaber et meget anvendt materiale i fødevareindustrien.  Indledningsvist er korrosionsbestandigheden for rustfrit stål langt større end de øvrige, bløde ståltyper.  Rustfrit stål tåler både høje og lave temperaturer og så sikrer den glatte overflade rengøringsvenlighed og beskytter mod samling af bakterier.

MTO tilbyder et stort program i rustfrie stålkapslinger fra italienske ETA: Fra trykknap kasser, klemkasser, vægskabe, pulte og vægskabe til operatørpanelløsninger på svingarme.

Produkterne garanterer enestående modstandsdygtighed overfor aggressive kemikalier og desinficering. De har en hygiejnisk udformning, som i modsætning til traditionelle produkter, hvor bakterier kan skjule sig i hjørner og samlinger, udmærker sig ved jævne, glatte overflader. Det betyder samtidigt, at der skal bruges langt færre ressourcer på rengøring.

Hovedparten af ETA’s produkter kan fås i både standard rustfrit stål type 304 og i en speciel syrefast udgave, type 316. Den kemiske sammensætning i den syrefaste udgave gør stålkvaliteten mere korrosionsbestandig, så den kan udsættes for større kemiske påvirkninger.

I serien af rustfrie skabe fra ETA tilbydes skabe med dybttrukket låg med afrundede hjørner og uden svejsning, som man kender det fra køkkenvaske. Der benyttes en rengøringsvenlig, opskummet siliconepakning, som kan modstå rengøringsmidler samt kemikalier og tåler temperaturer fra 50 til +200 °C.

Hovedparten af ETA’s skabe er IP55 (støvskærmet og beskyttet mod vandstråler) eller IP66 (støvskærmet og beskyttet mod kraftige vandstråler). En del produkter er IP69K og tåler både højtryksspuling og høje temperaturer.

Af øvrige produktkarakteristika fremhæves bl.a. skabe og pulte med skråt tag, som afleder vand og forhindrer bakterievækst, skabe med enkelt- og dobbeltdør, blank dør eller plexidør samt kasser med blank eller udstandset låg med huller til knapper.

Både ETA og MTO er yderst fleksible, hvad angår tilpasning og modificering af produkter, og mulighederne for kundetilpassede løsninger (f.eks. udskæringer og huller efter behov) er mange.

Kig forbi MTO på stand J7224 og få en snak om, hvordan en investering i hygiejnedesignede produkter kan minimere risikoen for kontaminering, nedbringe rengøringsbehovet, minimere udstyrets nede-tid samt øge driftsikkerheden og produktiviteten.

Mere information:
MTO electric a/s – Stand nr. J7224
Stiftsvej 14
7100 Vejle
Tlf. 75800310

info@mto-electric.dk
www.mto-electric.dk

Kontakt Mads A. Velbæk på telefon 20280136 eller på mav@mto-electric.dk.