Når kunderne ringer ind til MTO, kan de fra 1. august møde en ny stemme på telefonen. Stemmen tilhører MTO’s nye handelselev, Zineb Svendsen, som flytter ind på salgskontoret sammen med Herdis, Poul Erik, Klaus, Michael og Mads.

Fra storbyen Rabat til landsbyen Vandel
Zineb er 33 år, gift med Stefan og mor til tvillinger på 3 år. Hun er født i Marokko, hvor hun har boet indtil hun som 27-årig mødte sin mand og flyttede til Danmark.
I 2009 skfitede hun således Marokko’s pulserende hovedstad Rabat ud med den lille landsby Vandel mellem Vejle og Billund. ”Det var en stor omvæltning at flytte til en lille by” fortæller Zineb og tilføjer ”Men idag er jeg rigtig glad for at bo i et lille samfund og glæder mig over, at det er et sikkert sted for vores små børn”.

Ny uddannelse i danmark
I Marokko har Zineb en handels- og kontoruddannelse bag sig og erhvervserfaring indenfor flere brancher, bl.a. som receptionist i den store internationale hotelkæde Hilton. Da Zineb flyttede til Danmark, valgte hun imidlertid at starte forfra med at uddanne sig, for at sikre sig at hendes kompetencer var ajour med det danske arbejdsmarked. Efter VUC, fortsatte Zineb på et HG-voksen forløb på Campus Vejle, og fik i sidste måned sin hue på med 10- og 12-taller som afsluttende karakterer.

Gøre kunderne tilfredse
Zineb ser frem til at starte på sin læreplads hos MTO, hvor hun om 2 år kan kalde sig handelsassistent med speciale i salg af elkomponenter. ”Det bliver spændende at bruge de ting, jeg har lært, ude i den virkelige verden, fremfor i teorien” siger Zineb og tilføjer: ”Jeg glæder mig til at være en del af salgsafdelingen og jeg vil gøre mit aller bedste for at gøre kunderne tilfredse”.
Udfordringen med at sælge el-komponenter tager Zineb roligt. ”Min mand er elektriker, så hvis der er noget, jeg ikke forstår, så må han undervise mig” siger Zineb med et smil.

Hele vejen rundt i virksomheden
Zineb har altid haft en stor interesse for handel, men det blev et praktikophold i en professionel håndværkerbutik, der gav hende lysten til at uddanne sig indenfor B2B-handel. ”Jeg kunne rigtig godt li’ blandingen af kontor og butik, at snakke med kunderne og f.eks. skaffe varer hjem til dem”.
Noget af det, som også tiltrak Zineb, er MTO’s størrelse, som tillader at hun kommer hele vejen rundt i virksomheden og prøve alle funktioner – og at hun bliver en del af lille team, der vægter samarbejde, tæt kontakt og god kemi højt.

Egen virksomhed med marokkanske varer
Virksomhedsforståelse får Zineb også brug for i fremtiden, hvor hun drømmer om at starte egen virksomhed med import og salg af marokkanske varer. ”Jeg vil gerne lære mere om det danske marked og de danske kunder” siger Zineb og peger på kommunikation og salgsteknik, som områder, hun glæder sig til at lære mere om.
I øjeblikket bruger Zineb al sin fritid med familien, men ellers sætter hun stor pris på cafébesøg med vennerne, fitness og rejser. Efter Zineb flyttede til Danmark, har hun rejst rundt og udforsket landet, og sommerferien bliver da også brugt med familien i Danmark.

Presseinformation: Interview i pdf