MTO’s bogholder Hanne Bering har i mere end 10 år stået for alt omkring firmaets regnskab og økonomi. Nu bliver bogholderiet imidlertid udvidet og Hanne får selskab af MTO’s nye kontorelev Sus Løjkner. Sus er 45 år, gift med Stig og mor til 3. Efter at have arbejdet indenfor flere forskellige brancher, valgte Sus som 44-årig at starte et helt nyt kapitel i sit liv og påbegynde en kontoruddannelse. I sidste måned fik hun sin hue på efter at have færdiggjort HG-voksen uddannelsen på Campus Vejle.

Interessen for bogholderi og økonomi er dog ikke ny. Den er vokset igennem årene, hvor hun på forskellig vis har prøvet kræfter med disse arbejdsområder.

Fra fritidsrytter til rideskole-bestyrer
Som yngre var Sus vild med heste og brugte al sin fritid på hesteryg. Med familien boede hun i en årrække på landet med ikke færre end 13 heste. Så selvom fritiden bød på masser af arbejde, så var der også rig lejlighed til at få dyrket kærligheden til de 4-benede. Interessen førte også et job med sig. hvor Sus som bestyrer af en rideskole havde ansvar for alt fra heste, ryttere og til rideskolens økonomi.

Hestekræfter på 4 hjul
Da Sus for 7 år siden mødte sin nuværende mand, blev kærligheden til de 4-benede imidlertid erstattet af en ny interesse for hestekræfter på 4 hjul. Det skete, da Stig introducerede hende for sin Veteranbil. Siden da har Sus været tosset med gamle biler og parret valgte da også at tilbringe bryllupsrejsen i USA, hvor de rejste rundt og bl.a. kiggede på gamle Amerikanerbiler. ”Det er en rigtig hyggelig hobby” fortæller Sus og peger bl.a. på de sociale aspekter. Parret har tidligere været medlemmer af en speciel klub for Veteranbils-ejere, og mødes af og til forskellige steder i landet.
Udover at kigge på de andre medlemmers flotte biler, bliver parrets egen gamle Amerikanerbil fra 1965 også luftet. Interessen er dog primært en sommerhobby, da træffene kun er om sommeren.

Glæder sig til at lære en masse
Både erfaringerne fra rideskolen og fra Sus’ seneste job på et postkontor gav hende blod på tanden til at lære mere om regnskab og bogholderi. ”Jeg elsker at arbejde med regnskaber og danne mig et overblik over tal”, fortæller Sus, som også sætter stor pris på dagligt at arbejde foran en computer. Til Karrieredag på Campus Vejle mødte Sus MTO’s direktør Michael Johansen. Det førte først til en uges praktik og den 15. juli startede Sus på sin nye elevplads, som hun har set meget frem til: ”Jeg glæder mig til at lære en masse” siger hun og tilføjer ”Det bliver dejligt, at have et spændende job at stå op til om morgenen og at beskæftige mig med praksis fremfor teori”.

Presseinformation: Interview i pdf