Med henblik på at imødekomme kravet i det nye maskindirektiv, har vi i samarbejde med Katko introduceret en ny EMC-serviceafbryder med 3 separate, isolerede jordklemmer.

I takt med den stigende anvendelse af frekvensomformere øges også efterspørgslen efter EMC-udstyr. Frekvensomformere genererer elektrisk støj, som både kan sprede sig til andre elektroniske apparater i nærheden samt generere støj på linjen mellem frekvensomformeren og motor/pumpe, og dermed påvirke den ønskede hastighed. Jo flere frekvensomformere, der er i en bygning, jo mere elektrisk støj.

MTO’s nye unikke EMC-serviceafbryder fra Katko er beklædt med et ledende kobberlag, der giver EMC-beskyttelse og leveres med EMC-forskruninger til terminering.

Reparationsafbryder i henhold til Maskindirektivets krav

Ifølge det nye Maskindirektiv kræves der minimum 2 jordledere i kabler, når jordlederen er mindre end 10mm2. Desuden skal jordlederne skal føres i separate jordklemmer i hele installationen i frekvensomformer-regulerede installationer. Med henblik på at imødekomme dette krav har vi introduceret en ny EMC-serviceafbryder fra Katko. Afbryderen er udført med 3 separate, isolerede jordklemmer, til kabler med 3 koncentriske jordledere.

Grunden, til at man ønsker mindst 2 separate jordledere når jordlederen er under 10mm2, er for at imødegå risikoen for, at en jordleder knækker i installationen. Således vil der være en anden leder til at bære fejlstrømmen. Det er et krav, at jordlederne er isoleret fra hinanden i hele installationen, da de kan have forskellige potentialer, hvis en leder knækker.

EMC-serien, som MTO har udviklet i samarbejde med Katko, findes indtil videre i 4 størrelse og går fra 16-80A. Serien lagerføres i ABS, som er specielt anvendelig i fødevareindustrien, idet ABS kan modstå de basiske rengøringsmidler, der anvendes her. Vi kan generelt tilbyde afbryderne i andre kapslinger, polycarbonat eller rustfrit stål, hvis der er behov for dette.

MTO’s EMC-serviceafbrydere kan bestilles på disse varenumre:

KEM316U1V/3PE-EMCABS

KEM340U1V/3PE-EMCABS

KEM363U1V/3PE-EMCABS

KEM380U1V/3PE-EMCABS

Høj-Kvalitets EMC-kabler med 3 symmetriske PE-ledere

Man har over længere tid udviklet på kabler med 3 koncentriske jordledere, for at tilbyde en løsning med flere separate jordledere, hvor man samtidig opnår en mindre ydre diameter på kablet i forhold til et traditionelt 4-leder kabel.

MTO’s Kabler er forsynet med dobbeltskærm og kablets symmetriske opbygning sikrer optimale EMC-egenskaber.

  • 3 symmetriske PE-ledere med speciel PVC-yderkappe
  • Kan anvendes både indendørs og udendørs, i tørre og fugtige omgivelser
  • Kan benyttes udendørs direkte i sollys eller nedgravet i jord (ved tværsnit på 16mm2 og derover)
  • Lav koblingsmodstand og lav ”mutual capitance”

Læs mere om MTO’s EMC-kabler her >>