Til november deltager MTO electric a/s for første gang på fødevaremessen Food Tech, som er Nordeuropas vigtigste mødested for fødevareindustrien og dens kunder.

Fødevaresikkerhed og forebyggelse af driftsforstyrrelser er to af de vigtigste fokusområder, når MTO electric i dagene fra den 1.-3. november fremviser sit brede sortiment til fødevareindustrien på Food Tech-messen i Messecenter Herning.

MTO electric giver her sit bud på et produktprogram, som imødekommer en række af de udfordringer, som fødevareindustrien står overfor i relation til rengøring, forebyggelse af bakterievækst samt driftssikkerhed.

Kortere rengøringstid og længere levetid

Når man designer produktionsudstyr til fødevareindustrien er det af afgørende betydning, at både maskiner og tilbehør forbliver fri for produktrester under brug. Uhensigtsmæssigt produktdesign gør det vanskeligt at rengøre produktionsudstyret, og både revner, sprækker og hulrum kan give vækstbetingelser for mikroorganismer.

Ved anvendelse af hygiejnisk udstyr opnår man færre produktvedhæftninger og skal dermed anvende færre ressourcer til rengøring – både i form af rengøringstid samt rengøringsmidler og vand. Driftssikkerheden øges desuden, idet rengøringsintervallerne bliver kortere. I afdelinger med hyppige produktionsskift vil besparelsen på rengøring være ekstra udtalt.

En anden fordel ved anvendelse af specialdesignede maskiner og tilbehør, er udstyrets kemikalie-bestandighed og termiske modstandsdygtighed. Kapslinger i rustfrit (syrefast) stål udmærker sig både ved lang levetid samt høj modstandsdygtighed overfor skrappe rengøringsmidler og kemikalier. Produkter med kapslingsklasse IP66 er støv- og spuletætte og IP69K tåler både højtryksspuling og høje temperaturer.

Et bredt program af hygiejnedesignede produkter

MTO’s program af hygiejnedesignede produkter er udviklet i et enkelt design, uden hulrum og med en overfladestruktur, der gør, at der ikke kan gro bakterier på den. Derudover findes hovedparten af produkterne i både rustfrit stål samt syrefast rustfrit stål, som er beskyttet mod korrosion og kan anvendes under både ekstremt høje og lave temperaturer. MTO’s IP69K beskyttede produkter er ideelle til at skabe højere produktivitet i miljøer med høje krav til rengøring og desinfektion.

På Food Tech messen fremviser vi bl.a. vores hygiejnedesignede sikkerhedsafbrydere i rustfrit stål, IP69K afbrydere og nødstop fra Elektra Tailfingen samt det store program i IP69K trykknapper fra Schrack.

Vi udstiller også produkter fra vores komplette program af kapslinger, der omfatter alt fra små trykknapkasser, klemkasser, vægskabe til modulgulvskabe samt et specielt svingsarmssystem til monitorbokse. Kapslingerne fås bl.a. med silikonepakninger og låg presset op i en enkelt plade uden svejsninger, som man kender det fra køkkenvaske i rustfrit stål.

På messen vil vi også fremvise et bredt udvalg af kabler til fødevareindustrien, rengøringsvenlige CEE-stik med glatpoleret overflade, hygiejnedesignede forskruninger, sporbare- og rustfri kabelstrips samt rengøringsvenlig IP66 frekvensomformer.

Blandt de repræsenterede leverandører er Katko, ETA, Ilinox, Schrack, Walther Werke, Invertek, Stego, TST og Gekab.

Kig forbi MTO’s stand og få en snak om, hvordan en investering i hygiejnedesignede produkter kan minimere risikoen for kontaminering, nedbringe rengøringsbehovet, minimere udstyrets nede-tid samt øge driftsikkerheden og produktiviteten.