MTO electric introducerer nu Fairfords nye Synergy Soft Starter på det danske marked. Soft Starteren anvender den nyeste digitale teknologi og tilbyder en lang række unikke features. Synergy er en 3-faset Soft Starter, der regulerer på alle 3-faser med indbygget by-pass funktion og motorbeskyttelse. Fairford Synergy er en af de mest kompakte Soft Startere på markedet.

Energioptimering

Ved kontinuerligt at overvåge motorens belastning under drift, optimeres energiforbruget i systemet. Når en motor er under 50% belastning, falder motorens effektivitet. Fairfords Synergy Soft Starter overvåger kontinuerligt motorens belastning, gennem måling af faseforskydningen. Når motorens belastning falder til under 50%, begynder Synergy Soft Starteren at regulere på strøm og spænding, således at effekten til motoren reduceres og dermed også tabet. Motoren kører stadig med sit nominelle omdrejningstal.

Synergi-energioptimering

Når belastningen af motoren øges, kobler by-pass funktionen automatisk ind igen.

I mange applikationer kører motorer med en lille belastning meget af tiden, f.eks. transportbånd og kølekompressorer, hvor der er et stort energibesparepotentiale. Fairford har for køleanlæg opnået besparelser på typisk 8-40% af energiforbruget.

Eksempel med en 90kW motor:

Med nominel belastning:

Synergi-nominelbelastning

Med 20% belastning:

Synergi-20pcnt-belastning

Med 20% belastning og Synergy energibesparende funktion:

Synergi-20pcnt-belastning-energibesparende-funktion

Med Fairford Synergy får man reduceret varme- og jerntabet i motoren, når motoren kører med reduceret belastning.

Fleksibilitet

Gennem anvendelse af digital teknologi er Synergy softstarten meget fleksibel og kan let tilpasses den aktuelle applikation vha. programmering ved tastaturet på fronten. Programmeringen foregår enkelt ved, at man vælger applikationen, evt. motorstørrelse (ved større tripklasse end 10), styrefunktion og styrespænding, så er den klar til drift. Soft Starteren indstiller selv rampetider, frigørelsesmoment mv.

Der er dog mulighed for at gå ind at indstille de enkelte parametre individuelt.

Styrespændingen kan programmeres til 230VAC, 110VAC eller 24VDC, samt styring via 2- eller 3-leder system.

Forsyningsspænding er fra 230V til 480V og de kan leveres op til 690V.

Fairford Synergy har 3 programmerbare digitale indgange og 4 programmerbare digitale udgange, samt analoge input/output. Der kan tilsluttes motor PTC-modstande til overvågning af motorens driftstemperatur.

Som tilbehør kan der leveres et eksternt display, hvor man kan flytte visning og programmeringen ud.

Størrelse

Fairford Synergy dækker et område fra 7,5kW op til 500kW (Med Soft Starteren koblet i trekant til motoren) i 3 fysiske byggestørrelser. Fairford Synergy er en af de mest kompakte Soft Startere på markedet i forhold til ydeevne.

Størrelse 1 og 2 er standard IP20, mens størrelse 3 er med lasketilslutning.

Driftsformer

Fairford Synergy Soft Startere er konstrueret til at køre i driftsformerne Trip klasse 10, 20 og 30, der dækker fra almindelig last til tung last. I dimensioneringsguiden til Fairford Synergy Soft Startere er der en oversigt over forskellige applikationstyper, hvor driftsformen er anført.

Kommunikation

Fairford Synergy har mulighed for kommunikation, på Ethernet, MOD-bus og Profibus, hvor man både kan styre Soft Starteren og udlæse diverse værdier.

Med en USB forbindelse kan datalogning foretages og en lang række værdier udlæses:

 • Dato for første start (warranty date)
 • Total antal Soft starts
 • Antal Soft stops
 • Antal fejl events
 • kWh besparelse øjeblikkelig/Sidste time/dag/måned/Total
 • Driftsindikator
 • Sidste 100 events start/stop/errors/ temperatur med dato og tid
 • Detaljeret profil for sidste 10 succesfulde start/stop
 • Detaljeret profil for sidste 10 ikke-succesfulde start/stop
 • Display event logs
 • Export data i CSV-format

Program

Synergi-program

Om Fairford

Fairford Electronics blev grundlagt i 1979 og er specialister indenfor design og produktion af Soft Startere samt energioptimerende Soft Startere for AC induktionsmotorer. Fairford har base i Storbritannien, men ca. 80% af deres årlige omsætning går til eksportmarkedet.

I 1970’erne opfandt Frank Nola fra NASA en energibesparende algoritme til 1-fase induktionsmotorer. Mange kommercielle producenter prøvede efterfølgende at tilpasse denne teknologi til 3-fase induktionsmotorer, men fejlede.

I 1982 blev Fairford den første virksomhed i verden til at designe og producere en fuldt digital 3-fase Soft Starter med automatisk energioptimering, og Fairford EO Systemet blev efterfølgende patenteret i både USA, Japan, Australien og Europa.

Ved at specialisere sig eksklusivt indenfor dette område, har Fairford med udgangspunkt i innovativt design og teknisk topkvalitet opnået en position som markedsleder. Virksomheden har over tid udviklet nye funktioner med stadig mere effektive løsninger til applikationer af alle størrelser og kompleksiteter.

I dag er Fairford internationalt kendt som pionerer indenfor digitale Soft Startere.

Fairford Electronics repræsenteres repræsenteres i Danmark af MTO electric a/s. Se vort store sortiment af softstartere: E-shop | Hjemmeside

For yderligere information: Kontakt direktør Mads A. Velbæk på tlf. 75 80 63 41 eller mav@mto-electric.dk

Download produktblad / Presseinformation